EVENIMENTE

MUJERES ARTISTAS – Alicante – Spania 2006 cu particparea Elena Surdu Stănescu si Mara Diaconu

evenimente_13

 

BUCURESTI-TORINO (2007-2008)

Expozitia de grup a artistilor romani si italieni face parte dintr-un program mai amplu al FUNDATEI CULTURALE ELENA SURDU STANESCU ce reuneste creatori profesionisti din lumea intreaga, indiferent de varsta, formatie, scoala, stil, temperament.

Artistul, prin arta sa, reprezintă lumea în care s-a format, s-a dezvoltat, a trait. Varietatea operelor alaturate, care poate trezi fara indoiala controverse, dispute, opozitii, este in opinia noastra oglinda diversitatii secolului 21, interesanta si actuala. Conceptia expozitionala incearca prin paleta atat de bogata de stiluri si personalitati sa produca un impact artistic real. Tocmai prezentarea realului in diversitatea lui, este preocuparea noastra; fiecare lucrare traieste si exprima universul artistului, lumea sa si a noastra, conferind o nota interesanta expozitiei.

Disputele din domeniul cunoasterii sunt elemente care creeaza realmente salturi, dupa cum lipsa de comunicare, instrainarea nu sunt benefice dezvoltarii umane si nici artistice. Sigur ca este greu, foarte greu, sa indraznesti, sa ai curajul sa gandesti si sa incerci sa reunesti pe aceleasi simeze, in acelati spatiu, personalitati puternice, mai ales din domeniul artei! Consideram, insa, ca dimensiunea si valoarea personalitatilor artistice distincte nu este alterata de alaturari, precum cele de pe aceste simeze, ci dimpotriva acestea se potenteaza reciproc.

torino
 

Arta Contemporană – Galeria Metopa Pitești 2011

evenimente_20

 

APEDUCTE DIN PORTUGALIA – PEDRO INACIO
expozitie de fotografie – 16-28 octombrie 2012
Proiectul expoziţional, găzduit de Muzeul Naţional de Istorie a României, concretizat la Bucureşti prin intermediul Camões, Instituto da Cooperação e da Língua din Portugalia şi Fundaţiei Culturale “Elena Surdu- Stănescu”, este mai mult decât o expoziţie de fotografie: el se integrează în dialogul artistic iniţiat în 2011 la Muzeul Apei din Lisabona, prin expoziţia Imagens de amor a Elenei Surdu Stănescu (sculptură) şi a Georgetei Grabovschi (pictură), organizată de Institutul Cultural Român. Se construieşte astfel o cale de comunicare între expresii artistice diferite, pe care deschiderea către colaborare le-a adus mai aproape.

 

apeducte
 

Dascăli și Discipoli 2014  – Expozitie aniversara a absolventilor Institutului Pedagogic de 3 ani – Facultatea de Arte Plastice – Semicentenar 2014

grup_04
 

Finala primelor 2 etape ale proiectului Dunărea de la vărsare la izvoare

dunarea_generic

Toate materialele – afise, pliante – au fost tiparite in romana, engleza si limba tarii unde a fost organizata expozitia.

 

DUNĂREA DE LA VĂRSARE LA IZVOARE – expoziție itinerantă
FERESTRE DESCHISE

Fundația Elena Surdu Stănescu a inițiat tabăra de creație de la Sulina în urmă cu zece ani, realizând două expoziții în București, la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” – 2011, 2015, 2017 cu imagini din minunatele locuri: Delta, Fluviul, Sulina. Ne propunem să îmbogățim expoziția existentă cu artiști și creațiile lor din fiecare oraș itinerant pe cursul acestui fluviu veșnic viu.
Diversitatea lucrărilor, dată de locuri şi artişti, va fi în acelaşi timp unitară prin Dunăre – fluviul din harta fluviilor lumii, unic şi minunat pentru noi cei ce ne bucurăm de El şi darurile lui binefăcătoare, faţă de care avem datoria sacră să-l păstrăm nealterat peste timp, generaţiilor viitoare. – VEZI MAI MULT –

Bucuresti – Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” Sala “Gheorghe Focsa” – 2011

Bucuresti – Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” Sala “Gheorghe Focsa” – 2015

Bucuresti – Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” Sala “Gheorghe Focsa” – 2017

Giurgiu – Muzeul Judetean “Teohari Antonescu” – 2016

Ruse – Muzeul Regional de Istorie – 2016

Calarasi – Muzeul Dunarii de Jos – Sala: Protoieria Calarasi – 2016

Silistra – Galeria de Arta – 2016

Turnu Severin – Palatul Culturii “Teodor Costescu” – 2016

Tulcea – Casa Avramide – 2016

Seghedin – Filiala ICR Budapesta – 2017

Bratislava – Palatul Arhiepiscopal – 2017

 

Austria Mallniz 2018 – participare tabără și expoziția finală

Afis Mallnitz copy