EVENIMENTE

BUCURESTI-TORINO

Expozitia de grup a artistilor romani si italieni face parte dintr-un program mai amplu al FUNDATEI CULTURALE ELENA SURDU STANESCU ce reuneste creatori profesionisti din lumea intreaga, indiferent de varsta, formatie, scoala, stil, temperament.

Artistul, prin arta sa, reprezintă lumea în care s-a format, s-a dezvoltat, a trait. Varietatea operelor alaturate, care poate trezi fara indoiala controverse, dispute, opozitii, este in opinia noastra oglinda diversitatii secolului 21, interesanta si actuala. Conceptia expozitionala incearca prin paleta atat de bogata de stiluri si personalitati sa produca un impact artistic real. Tocmai prezentarea realului in diversitatea lui, este preocuparea noastra; fiecare lucrare traieste si exprima universul artistului, lumea sa si a noastra, conferind o nota interesanta expozitiei.

Disputele din domeniul cunoasterii sunt elemente care creeaza realmente salturi, dupa cum lipsa de comunicare, instrainarea nu sunt benefice dezvoltarii umane si nici artistice. Sigur ca este greu, foarte greu, sa indraznesti, sa ai curajul sa gandesti si sa incerci sa reunesti pe aceleasi simeze, in acelati spatiu, personalitati puternice, mai ales din domeniul artei! Consideram, insa, ca dimensiunea si valoarea personalitatilor artistice distincte nu este alterata de alaturari, precum cele de pe aceste simeze, ci dimpotriva acestea se potenteaza reciproc.

torino

torino_art_1

torino_art_2

torino_art_3

torino_art_4

torino_art_5

APEDUCTE DIN PORTUGALIA – PEDRO INACIO
expozitie de fotografie – 16-28 octombrie 2012
Proiectul expoziţional, găzduit de Muzeul Naţional de Istorie a României, concretizat la Bucureşti prin intermediul Camões, Instituto da Cooperação e da Língua din Portugalia şi Fundaţiei Culturale “Elena Surdu- Stănescu”, este mai mult decât o expoziţie de fotografie: el se integrează în dialogul artistic iniţiat în 2011 la Muzeul Apei din Lisabona, prin expoziţia Imagens de amor a Elenei Surdu Stănescu (sculptură) şi a Georgetei Grabovschi (pictură), organizată de Institutul Cultural Român. Se construieşte astfel o cale de comunicare între expresii artistice diferite, pe care deschiderea către colaborare le-a adus mai aproape.

apeducte

DUNĂREA DE LA VĂRSARE LA IZVOARE – expoziție itinerantă
FERESTRE DESCHISE

Fundația Elena Surdu Stănescu a inițiat tabăra de creație de la Sulina în urmă cu zece ani, realizând două expoziții în București, la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” – 2011, 2015, cu imagini din minunatele locuri: Delta, Fluviul, Sulina. Ne propunem să îmbogățim expoziția existentă cu artiști și creațiile lor din fiecare oraș itinerant pe cursul acestui fluviu veșnic viu.
Diversitatea lucrărilor, dată de locuri şi artişti, va fi în acelaşi timp unitară prin Dunăre – fluviul din harta fluviilor lumii, unic şi minunat pentru noi cei ce ne bucurăm de El şi darurile lui binefăcătoare, faţă de care avem datoria sacră să-l păstrăm nealterat peste timp, generaţiilor viitoare. – VEZI MAI MULT –

focsa

giurgiu ruse